Grip (influenza) Virüsü








Grip yani İnfluenza virüsü burun, boğaz ve akciğerleri etkileyen bir virüstür. Ölümcül olabilecek bi hastalıktır ve aşağıdaki risk gruplarında iseniz tıbbi yardımınızı en erken bir şekilde almanızı tavsiye ederim.
  •   Küçük çocuklar ve yaşlılar,
  •   Hamileler,
  •   Kronik rahatsızlığı olanlar ve bağışıklık sistemi baskınlanmış olanlar(streoid alan ve ya HIV virüsü kapmış olanlar gibi)


  Gribe karşı korunmak için her yıl aşı olunması tavsiye edilir.

İlk başta boğaz ağrısı,burun akıntısı ve hapşırma ile kendini soğuk algınlığı gibi gösterebilir ancak gribin çok daha tehlikeli bir hastalık olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

İleri ki dönemlerde 38 C geçen ateş, üşüme ve terleme, kuru öksürük, yorgunluk ve halsizlik, sırt ve kollarda ağrı ile kendini belli eder.

Hafif olgularda yatak istirahati ve bol sıvı tüketimi yeterli olabilirken daha ciddi durumlarda antiviral ilaç tedavisine başlanmalıdır.Ancak bazı grip türleri bunlara karşı direnç gösterdiğinden hastalığın seyri ilerlemeden tıbbi yardım alın.

İnfluenza virüsü hava damlacıkları yolu ile yayılım gösterdiğinden bu virüs den korunmak için kalabalık ortamlardan uzak durun,ellerinizi sıklıkla ve özenle yıkayın ve mümkünse her yıl aşısınızı olun.Yalnız şunu da hatırlatmak gerekir ki bu aşılar sadece 3 tür için koruma sağlar ve bunlara karşı da yüzde yüz koruma sağlayamaz.

Hastalıktan mümkün olduğunca korunun ve belirtilerden şüphelenmeye başladığınız an doktorunuz ile görüşün. J










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Başkanlık Sistemi / Parlamenter Sistem Karşılaştırması.

Diyet Yapanlar İçin Birkaç Öneri

Kuru Ciltler İçin Fondöten Rutini