Güncel Köşemizde Bugün -2-


 


Müzik;


Son zamanlarda dinlediğim güzel bir slow şarkı armağan edeyim.

Sezen Aksu – İhanetten Geri Kalan




OKUMANIZI TAVSİTE ETTİĞİM 1 YABANCI 1 YERLİ KİTAP;



Vladimir BARTOL - Alamut




          

                                       Canan TAN – Piraye









DİZİ;
Kore Dizilerine bayılacaksınız.
Bu haftaki Tavsiye Dizim;






The Heirs “Le Min-Ho” ‘nun bütün dizileri mükemmeldir.











FİLM;

Tavsiye Filmim; Peekay. (P.K)

Aamir Khan’ın başrolde olduğu ; Yönetmeliğini Rajkumar Hirani’nin yaptığı (3 idiots’un da yönetmedir.)
Bollywood filmidir. (Bollywood : Mumbai Merkezli Hint Film Endüstri’si.)

Felsefeyi seviyorsanız; Bildiğimiz, üzerinde düşünmediğimiz kavramları Sorgulamak ve sorguladıktan sonra Mantığınızla Temellendirmek Cazip Geliyorsa; Harika bir Filmdir.





ŞİİR;






















SPOR;

Squat.
Vücudu şekillendirmek için olmazsa olmaz “Squat” ‘ın faydaları nelerdir ?

30 gün Squat Yapmak Size Ne Kazandırır ?
Kalçayı Sıkılaştırır, Kaldırır ve Toparlar.
İç Bacak ve Basen Bölgelerini Toparlar.

Squat Yaparken;
Belin konumu çok önemlidir. Herhangi yanlış bi hareketinizde belinize zarar verebilirsiniz. Bu yüzden; Youtube’da Squat Videolarını izleyerek bilinçli bir şekilde evde kendiniz yapabilirsiniz.

Squat yaparken;

Nabız hızlanır, kan dolaşımı artar, yağ yakımı hızlanır ve daha hızlı kilo verilir.






SAĞLIK;

Bugün sağlıklı, kolay bir tarif paylaşmak istiyorum.

Çiğ köfte, Etli –Etsiz – Yağlı- Yumurtalı – Mercimekli Köfteye hayır diyemeyenler için
Diyete Uygun, kalorisi düşük bir tariftir.
Tadı inanılmaz güzel, köfte kısır sevenler tadını hiç yadırgamayacaklar, Garanti Ediyorum J



“Karnabahar Kısırı”

Malzemelerimiz; (2 kişiliktir)
1 tane Karnabahar.
1 tane Soğan.
1 Tatlı Kaşığı Salça.
1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Maydanoz, Nane, Marul (isteğe bağlı)
Limon
İstediğiniz kısırlık baharatlar.(Ben tuz, karabiber, pulbiber, biraz kimyon koyuyorum)





Yapılışı;
Karnabaharı yıkayıp küçük küçük doğradıktan sonra rondoda çekiyoruz. Köftelik bulgur kıvamında olana kadar ufaltıyoruz.
Tavaya zeytinyağımızı ve karnabaharı koyup kavuruyoruz.
Rengi değişinceye kadar, kokusu gelinceye kadar kavuruyoruz.
(Tadına baktığınızda hafif yumuşamış olması yeterli.)
Ardından salçayı, baharatları ve soğanı ilave ediyoruz öyle kavuruyoruz.
Pişince üzerine yeşillikleri ve limonu ilave edip servis edebilirsiniz.


Alternatif bir Tarif Olarak;
Kendi Kısırlık malzemenizi hazırlayıp; üzerine bulgur yerine tavada kavurduğunuz karnabaharla karıştırabilirsiniz.





                                                                                                                      @egbayanbilmis










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Başkanlık Sistemi / Parlamenter Sistem Karşılaştırması.

Diyet Yapanlar İçin Birkaç Öneri

Kuru Ciltler İçin Fondöten Rutini