Bir Solağı Sağ Elini Kullanmaya Zorlamak !!!







Solak olan insanları sağlaklığa alıştırmaya çalışmak…

  Hiç mavi-yeşil gözlü doğan bir bebeği “ayy neden herkes gibi kahverengi doğmadı, hadi değiştirmeye çalışalım” diyen birilerini gördünüz mü?

  İkisi de genlerle kontrol ediliyor…

  Sağ beyinin ve sol beyinin baskın olduğunu farklı özellikler vardır. Sağ elini kullanmaya yatkın bir insanın genelde sol beyini daha çok baskındır.Solak olmaya yatkın olan bir kimseninde sağ beyni…

  Sağ beyin mantık kullanır,detaycıdır,kelime ağırlıklıdır,gerçekçidir,strateji yapar,matematik ve bilime yatkındır.

  Sol beyin duygu kullanır,genele odaklanır,görsel ağırlıklıdır,felsefe e yatkındır,hayal gücünü kullanır,müzik sever,renk ve resimlerle arası iyidir.

  Solak bir insan sadece sol elini kullanma meyili değil sağ beyin fonksiyonları açısındanda baskındır ve bu sadece sağ el kaslarını kullanarak sağ ele alıştırmak kadar basit değildir. Doğuştan sağ ele alıştırılmış olan solakların beyinlerinin bir ksımı hala aynı kalacağından ciddi sistem karışıklıkları çıkabilir. Sonradan sağ elli olmaya zorlanan çocuklarda kalıcı kötü el yazısı, kekemelik, tırnak yeme, aşırı utangaçlık, odaklanma sorunları, nevrotik kişilik, sakınmacı kişilik geliştirme, yatak ıslatma, hafıza sorunları ve fiziksel yorgunluk gibi birçok sorunun çok daha sık görüldüğünü biliyoruz. 
  
  Tüm davranış ve düşüncelerimizin üst kontrol merkezi olan beynimizi böylesine doğal olmayan bir süreçte erken yaşta zorlamak hiç akıl kârı bir uygulama değil.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Başkanlık Sistemi / Parlamenter Sistem Karşılaştırması.

Diyet Yapanlar İçin Birkaç Öneri

Kuru Ciltler İçin Fondöten Rutini