Göze Lazer Tedavisi(Göz Çizdirmek)



   Göz hastalıkları tüm yaşamımızı etkileyen önemli bir sorun.Günümüzde artık  gözlük ve lens kullanmaya gerek kalmayacak şekilde tedavi eden  lazer ameliyatları var.
   
  Aslında günümüzde demek yanlış olur.20 yıldır bu tedavi var ama son çıkan yöntemler ile ameliyat süresi,tamamen iyileşme süresi ve ameliyat sonrası komplikasyonlar(yan etki) açısından çok iyi yerlere gelinmiş.
   
  Bu ameliyat için kornea tabakasının bir kısmı kaldırılması gerekiyor,daha sonra EXCIMER LASER dediğimiz yöntem uygulanıyor.Önceleri bu korneanın kaldırılması mekanik aletler ile yapılıyor iken günümüzde LASIK yöntemi ile UV ışınlar aracılığı ile yapılıyor ve mekanik olarak kesilirken istenen kalınlıkta kesilememesi ve yerine koyarken doğabilecek sorunları sıfıra indiriyor.
   
  Miyop,Hipermetrop,Astigmat ve presbiyopi göz kusurların uygulanabiliyor bu tedavi.Hipermetrop ve astigmatda ve küçük dereceli miyoplarda etkin bir yöntem.Büyük dereceli miyoplarda ve hipermetroplarda da LASIK EXTRA denilen başka yöntemler uygulanıyor.
   
  Bu yöntem ile ameliyatlar ortalama 2 göz için 10 dk sürmekle birlikte saatler içersinde kaliteli görüşe ulaşılabiliyor.Ameliyattan sonra kullanılan göz damlaları da 1 hafta civarında kullanmak gerekiyor.
  
  Operasyondan önce anestezik madde ile uyuşturulduğundan operasyon sırasında ağrı hissedilmiyor ancak daha sonradan yanma,batma,sulanma gibi durumlar yaşanabilir.24 saat içerisinde bunlarda tamamen ortadan kalkıyor.
  
  Bu ameliyatı olmak için göz numarasının büyümesi son bir yılda değişmemesi gerekiyor ve kullandığı lens çeşidine göre ameliyatdan önce 1-3 hafta kadar lens kullanımı bırakılması gerekiyor.Uygun yöntem açısından ayrıntılı bir göz muayanesinden geçmek gerekiyor.
  
  Yaklaşık 20 yıldır uygulanan EXCIMER LASER tedavisinde tedaviyi bıraktıracak kadar ciddi komplikasyonlar ile karşılaşılmamıştır.Ancak işlem sırasında sorunlar yaşanabileceği gibi sonrasında  enfeksiyon,alerji ve derecenin yetersiz düzeltilmesi gibi problemler nadir olsa da yaşanabilir.
   
  Operasyon sonrası göz damlasını kullanmak gerekiyor ve havuza girmek ve şiddetli biçimde göz ovuşturulması önerilmiyor.
   
  Bu işlemden sonra göz numaranın geri gelmesi gibi bir durum yaşanmıyor fakat 100 de 5 oranda gözlük kullanmayı gerektirecek numara kalabilir.


  Sonuç olarak ayrıntlı bir göz muayenesinden geçtikten sonra göz numaranız,kornea kalınlığınız gibi durumlar uygunsa lazer tedavisi uygulanabilecek bir yöntem.Aklınıza takılan sorular ve daha ayrıntılı bilgi almak için doktorunuza başvurmayı ihma etmeyin.


Yorumlar

  1. harbor freight titanium welder
    The original steel steel core for gaming and leisure babyliss pro titanium hair dryer facilities used titanium vs ceramic to store slot machines. stilletto titanium hammer This new steel core allows titanium gr 2 for mens titanium braclets the perfect travel

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Başkanlık Sistemi / Parlamenter Sistem Karşılaştırması.

Diyet Yapanlar İçin Birkaç Öneri

Kuru Ciltler İçin Fondöten Rutini